Paradajková polievka je dobrá nie len na zahriatie žalúdka, ale aj na dodanie množstva živým do tela. Je zdravá a pre ľudský organizmus prináša naozaj pozitívne vplyvy. Prečítajte si teda recept, podľa ktorého si doma pripravíte polievku, ktorá vás nasýti a zároveň bude vášmu zdraviu lahodiť.
Potrebovať budeme jednoznačne paradajky. Mali by byť samozrejme zrelé a čerstvé. Pripravíme si ich rovno jedno kilo. Vezmeme si jeden strúčik cesnaku a dve cibuľky. Určite by sme nemali zabudnúť na bobkový list a tiež čerstvý tymian. Dodajú polievku tú správnu chuť. Pripravený by sme mali mať aj olivový olej, ktoré by sme si mali presnejšie odliať asi tak na tri veľké polievkové lyžice. Soľ je samozrejme súčasťou polievky tiež rovnako ako aj čierne korenie. Ako poslednú surovinu si prichystáme parmezán.
Suroviny máme a už ostáva ich iba využiť tak aby sme mali polievočku hotovú. Paradajky je potrebné najskôr ošúpať. Môžete ich obliať vriacou vodou a potom studenou. Pôjde vám to jednoduchšie. Dve paradajky si odložíme bokom, ale najskôr ich nakrájame na tenučké polmesiačiky. Zvyšné paradajky pomixujeme. Cibuľku aj s cesnakom nakrájame na drobné kúsky a cesnak pretlačíme a potom ich opražíme na oleji. Následne pridáme rozmixované paradajky a necháme pod pokrievkou asi päť minút všetko dusiť.
Už len podľa chuti obsah hrnca rozriedime vodou a napokon pridáme bobkový list. Už len pridať tymian a kúsky paradajok. Keď naložíme polievku na tanier ostáva nám len posypať polievku parmezánom. A polievka je hotová.
Pripravme si ešte pizzové štangle aby sme mali recept kompletne hotový. Potrebujeme základné pizzové cesto, ktoré vyvaľkáme natenučko. Cestíčko potrieme pastou z oleja – najlepšie olivového a z rozotretého cesnaku. Nakrájame n tenké tyčinky a dáme do rúry aby sa upiekli. Hotové upečené štangle si dáme ako prílohu k paradajkovej polievke. Je to naozaj delikatesa. Môžete ich však pokojne konzumovať aj ako predjedlo so smotanovým dipom s bylinkami.
Výsledok vašej snahy je určite úžasný ak ste postupovali podľa uvedeného postupu. Polievka je vhodná nie len na obed, ale pokojne si ju môžete daj aj na večeru. Môže to byť naozaj večera vhodná pred spánkom. Vychutnajte si každú lyžičku a užite si varenie.