Domáce výrobky sú v dnešnej dobe „in“. Ak tiež preferujete podobný štýl života určite nebude pre vás extra náročné zorganizovať celú párty vo vlastnej réžii. V tomto článku nájdete recepty na ľahké a svieže nápoje, ktorých príprava vám nezaberie veľa času a navyše s nimi ohúrite všetkých prítomných. Pri ich príprave si vystačíte s minimom surovín, čerstvým ovocím, troškou cukru citrónovej
šťavy a vína či alkoholu.
Jahodový sorbet „Frosé“
Jahodový sirup:
50 g cukru
60 ml vody
200 g jahôd
Sorbet:
100 ml jahodového sirupu
100 ml kvalitného suchého ružového vína
kocky ľadu
V kastróli nechajte zovrieť vodu, nasypte do nej cukor a miešajte kým sa nerozpustí. Do cukrovej vody primiešajte rozpolené jahody a nechajte krátko prevrieť. Po vychladnutí sirup opatrne preceďte tak aby vám zostala iba čistá tekutina (rozvarené jahody môžete použiť napríklad do jogurtu). Do mixéra nalejte 100 ml pripraveného jahodového sirupu, 100 ml ružového vína a prisypte ľad. Mixujte v krátkych intervaloch tak aby vám vznikla ľadová triešť.
Servírujte v pohároch na stopkách, s dezertnou lyžičkou.
Ananásové daiquiri s rumom
400 g čerstvého alebo konzervovaného ananásu
150 g ľadu
limetka
30 ml kokosového mlieka
15 ml bieleho rumu (voliteľné)
Ananás, kokosové mlieko, šťavu z limetky a rum rozmixujte v mixéri do konzistencie smoothie. Ku kokteilu pridajte ľad a v krátkych intervaloch mixujte na ľadovú triešť. V prípade abstinentov alebo detí, rum vynechajte.
Servírujte vo vysokých pohároch, ozdobené kúskom ananásu a vetvičkou mäty.
Citrusový punč zo šampanským
100 ml šťavy z červeného grapefruitu
100 ml pomarančovej šťavy
100 ml cukrového sirupu
kávová lyžička grenadíny
kvalitné suché šampanské alebo šumivé víno
ľad
Do šejkra nalejte pomarančovú a grapefruitovú šťavu, cukrový sirup a ľad a premiešajte. Punč nalejte do vysokých pohárov dolejte šampanským a prikvapkajte pár kvapiek grenadíny.
Servírujte ozdobené kolieskom citróna a grapefruitu a čerstvými kvetmi.