banner
spacer

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 156 ]  Skoč 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  >>
Autor Správa
PoslaťNapísal: 03.03.10, 00:28 
Sponzor
Server Admin
Server Admin
Obrázok užívateľa

Budem strucny a vystizny, ked sa mi vypne notebook tak sa z neho ozve vzdy take slabe puknutie...ako keby sa nieco od niecoho odpojilo. Na tom by nebolo nic zle...vzdy to tak je...ale notebook mi zacal obcas robit take...ze ked ho mam normalne pusteny...a nic s nim nerobim...tak sa tiez ozve to puknutie...a notebook totalne zmrzne...a musim ho natvrdo restartovat....

no a dnes mi zacalo robit, ze ked si chcem nainstalovat hru z dvd...tak ked spustim instalacku...tak to prestane z tade nacitavat (hlucnost dvdromky sa znizi) a potom sa ozve to puknutie...a zase mi cely comp totalne zmrzne...nemozem si nic nainstalovat...ale zase zvlastne ze ked som dal napalovat tak to islo v poriadku...

neviete co to moze byt? to s tym "puknutim" mi robilo len obcas...ze niekedy aj 5krat za den...a potom aj 2 mesiace nic...

je to tu cele nejake divne, mam tu asi nejaku elektromagneticku zonu...aj telka ma take "obdobia" ze sa sama zapina, vypina, prepina mi kanal...a niekedy to robi kazdych 15minut...a niekedy aj par mesiacov nic...

Tak mi prosim vas poradte s tym notebookom, ze co by to mohlo byt :( :"(

PoslaťNapísal: 03.03.10, 01:12 
Sponzor
Server Admin
Server Admin
Obrázok užívateľa

jedine co ma napadlo...ze pri instalacii je najviac vytazeny procesor...a zvysuje sa teplota...a neviem ci v notebookoch je nejaky tepelny istic...ktory pri urcitej nebezpecnej teplote vypne procesor...a to by bolo to puknutie...

PoslaťNapísal: 03.03.10, 15:53 
Sponzor
Server Admin
Server Admin
Obrázok užívateľa

no dnes som cely notebook vysaval...a uz vsetko ide...takze to bude tym prehrievanim....

mate niekto skusenosti s chladiaciou podlozkou pod notebook ?? lebo som cital urcite nazory...ktore tvrdia, ze je to cele na nic...pretoze to dokaze znizit teplotu o maximalne 5stupnov...no a samozrejme reklama tvrdi pravy opak...ake je to uzasne a ako to pomaha proti prehrievaniu... :) ...myslim ze mne by najviac pomohla velka diera v stole...kade by mohol chladic vyfukovat vzduch...

PoslaťNapísal: 04.03.10, 17:44 
Sponzor
Server Admin
Server Admin
Obrázok užívateľa

Neviem ako znie to puknutie, ale on to robieva aj HDD. Mne osobne napr. pri vypínaní, keď sa čítačka po vypnutí odstredivou silou pri dotáčaní HDD kotúčov vracia na svoju "bezpečnú pozíciu " alebo ako to zrozumiteľne napísať. Proste vyprdne do strany z kotúčov HDD, aby sa náhodou neškrabli keď s tým budem niekde v batohu mlátiť.... Dosť možno to niekedy robí aj za chodu, dôvod bližšie neurčený.... Určite jestvuje aj vírus, ktorý bude čítaciu hlavu mlátiť o steny až to poroste neznesie :D Tak isto som sa s tým stretol aj u DVD a CD romiek... Dokonca aj ochrana proti krádežiam hry "Star Force" úmyselne rozbíja mechaniky :D Ale to len tak bokom....

Ale keď hovoríš že povysávanie pomohlo tak to bude tepolotou. Procesor by "pukať" teda určite nemal :D Takže to bude podla mňa ten HDD. Nie som si istý či majú aj tie nejakú ochranu proti prehrievaniu, ale asi nie....
Procesor by po prehriati mal tradične "len" reštartovať systém, aby sa ukončili všetky procesy, tým klesla záťaž procesora a teda aj jeho teplota... Že by procesor v tvojom prípade odstavil len HDD, aby nenačítal žiadne procesy je teoreticky dosť možné. Podľa mňa to od výrobcu nieje moc najmúdrejšie, pretože v dnešnej dobe sa do RAM toho vtrepe teda hodne, takže by procesor mohol veselo počítať aj bez HDD a hriať sa ďalej. Že by mal až viacej stupňov ochrany? Neviem, asi moc už luxsus by bol.
O teplotách a HDD som nenašiel nič zaujímavé, ale na 100% to pri určitej teplote fungovať prestane :D :D Neviem či to má aj nejaké ochranné mechanizmy alebo len proste nastane chyba, alebo ešte lepšie zničenie u niektorých modelov.
Takže CHLADIŤ a CHLADIŤ a CHLADIŤ. Nikdy nemôžeš chladiť tak aby to nemohlo byť lepšie.
Ten stojan samozrejme pomôže!!!!! Ale zase to vrčíii atď.
Pokiaľ necháš priestor aby sa mohla krabička vetrať tak by to malo šlapať. Takže neklásť na podušky a podobne. Pomáha aj podložiť zadnú časť, aby mohol vzduch lepšie cirkulovať. Kamarátov ACER sa bez toho resetuje nonstop..

Takže keď nejako znížiš teplotu CPU tak to prestane robiť...

PoslaťNapísal: 04.03.10, 20:04 
Sponzor
Server Admin
Server Admin
Obrázok užívateľa

nooo docital som sa ze notebooku aspon niektore, maju ochranu...ze pri prehriati procesoru odstavia procesor na minimum pokial sa neznizi teplota....

to puknutie je take ako keby si zapojil alebo odpojil nieco plastove od niecoho plastoveho :D

a ked to "pukne"...tak normalne comp bezi dalej...obrazovka vsetko ide...mozem hybat myskou...klikat na ikonky...ale nic sa neotvori a nespusti...dokonca ani ctrl +alt +delete nefunguje....

PoslaťNapísal: 05.03.10, 19:57 
Sponzor
Server Admin
Server Admin
Obrázok užívateľa

Tak to bude HDD.... Volade by si mal mať LED zo signalizáciou práce HDD, zakaždým keď blikne tak bol použitý... Jak to lupne a už neblikne tak ti je na 100% on. Aspoň by to tak podľa mňa malo byť :D Musí to byť mechanické, aby to mohlo lupotať :D Takže jedine HDD, mechanika, disketovka :D Vetráčiky... RAMka alebo procesor si budú ťažko tlieskať, keď nemajú pohyblivé časti :D

Ale príde mi to debilne vyriešené... Sa prehreje procesor, odpojí sa HDD a systém beží ďalej, akurát že ti to je na prd, lebo ho musíš aj tak na tvrdo resetnúť... Keby sa po schladený zase aktivoval, no nepoviem nič... Ale silno pochybujme že ho dokáže nejako nahodiť keď asi odstaví ovládač...

To sa mohol rovno vypnúť alebo resetnúť automaticky sám, tak ako u "väčšiny" procesorov? Nie som si istý, čísla nepoznám :D

PoslaťNapísal: 06.03.10, 12:46 
Server Admin
Server Admin
Obrázok užívateľa

mne toto robi normalny pc

PoslaťNapísal: 08.03.10, 09:34 
Sponzor
Server Admin
Server Admin
Obrázok užívateľa

Aky mas notas??? Kde ho mavas polozeny? na com? Odkial ti ide vzduch? A neviem ci je to normlane ze sa notebook tak prehreje. Ano musi mat poistku aby ho neodpalilo, ale nezda sa mi ze by sa tak prehrieval, notebooky su stavane pre velke teploty tak ako ich zdroje. Takze mozno ho mas zle polozeny, najhorsie miesta su take ako napr, deka, periny, teplaky ( ked ho mas na nohach) proste vsetky veci co hreju. Ak ho mas na stole a ma notebook zabezpecene odvetravanie tak by som to videl na reklamaciu, lebo neviem ako by si dokazal inac prehriat procak tak ze by ho vyplo. Ked pojdes do nejakeho servisu (ako som isiel ja) tak mi ho napojili na jeden program. Ten zabezpecil ze mi procesor bezal na 99% (neviem ci to bolo 99 alebo az 100 dokonca) vkuse cely den, a nic sa nestalo. Takze podla man normalnym pouzivanim ho prehriat nemozes!

PoslaťNapísal: 08.03.10, 16:45 
Server Admin
Server Admin
Obrázok užívateľa

potkan pytal som sa nasho informatika...nesmie sa stat aby sa prehrial procesor!!! toto mi povedal ak sa ti prehriava mas ho hned zaniest na reklamaciju on ma hp pavilion dv5-1070 ak sa nemilim sak potkan ;) samozrejme ak ho nemas na rovnej podlozke to je ina rec ;) skus sa este s niekim poradit ale ta reklamacia je v tomto pripade najlepsia...

PoslaťNapísal: 08.03.10, 19:10 
Server Admin
Server Admin
Obrázok užívateľa

Mne sa prehrieval az tak ze sa vypol, takze je to mozne. Stacilo ze som pustil len video ,film,mp3 zacal hucat a po 5 min vyplo. Ziadna reklamacia v takom pripade len ho staci trosku rozobrat povysavat problem je vyrieseny. Chladiaca podlozka cca 25€ to vela nieje a je to dobra vecicka :)

Zobraziť:  Zoradiť  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 156 ]  Skoč 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  >>

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia