Neviem ako znie to puknutie, ale on to robieva aj HDD. Mne osobne napr. pri vypínaní, keď sa čítačka po vypnutí odstredivou silou pri dotáčaní HDD kotúčov vracia na svoju "bezpečnú pozíciu " alebo ako to zrozumiteľne napísať. Proste vyprdne do strany z kotúčov HDD, aby sa náhodou neškrabli keď s tým budem niekde v batohu mlátiť.... Dosť možno to niekedy robí aj za chodu, dôvod bližšie neurčený.... Určite jestvuje aj vírus, ktorý bude čítaciu hlavu mlátiť o steny až to poroste neznesie

Tak isto som sa s tým stretol aj u DVD a CD romiek... Dokonca aj ochrana proti krádežiam hry "Star Force" úmyselne rozbíja mechaniky

Ale to len tak bokom....
Ale keď hovoríš že povysávanie pomohlo tak to bude tepolotou. Procesor by "pukať" teda určite nemal

Takže to bude podla mňa ten HDD. Nie som si istý či majú aj tie nejakú ochranu proti prehrievaniu, ale asi nie....
Procesor by po prehriati mal tradične "len" reštartovať systém, aby sa ukončili všetky procesy, tým klesla záťaž procesora a teda aj jeho teplota... Že by procesor v tvojom prípade odstavil len HDD, aby nenačítal žiadne procesy je teoreticky dosť možné. Podľa mňa to od výrobcu nieje moc najmúdrejšie, pretože v dnešnej dobe sa do RAM toho vtrepe teda hodne, takže by procesor mohol veselo počítať aj bez HDD a hriať sa ďalej. Že by mal až viacej stupňov ochrany? Neviem, asi moc už luxsus by bol.
O teplotách a HDD som nenašiel nič zaujímavé, ale na 100% to pri určitej teplote fungovať prestane

Neviem či to má aj nejaké ochranné mechanizmy alebo len proste nastane chyba, alebo ešte lepšie zničenie u niektorých modelov.
Takže CHLADIŤ a CHLADIŤ a CHLADIŤ. Nikdy nemôžeš chladiť tak aby to nemohlo byť lepšie.
Ten stojan samozrejme pomôže!!!!! Ale zase to vrčíii atď.
Pokiaľ necháš priestor aby sa mohla krabička vetrať tak by to malo šlapať. Takže neklásť na podušky a podobne. Pomáha aj podložiť zadnú časť, aby mohol vzduch lepšie cirkulovať. Kamarátov ACER sa bez toho resetuje nonstop..
Takže keď nejako znížiš teplotu CPU tak to prestane robiť...